Instalare profesionala cu fir ingropat

Va putem oferi serviciul de instalare profesionala cu fir perimetral ingropat pentru toata gama de roboti de tuns gazonul Husqvarna Automower®. Cu ajutorul utilajului profesional Husqvarna destinat exclusiv ingroparii firului perimetral reusim sa instalam firul la o adancime precisa de 6 cm in pamant, astfel se evita posibilitatea de a fi rupt accidental.

Recomandarea noastra este ca in fiecare an sa se realizeze scarificarea gazonului, procedeu care poate duce la ruperea firului perimetral daca acesta nu este ingropat. Acest tip de montaj este si cel mai eficient din punct de vedere al utilizarii materialelor, nefiind nevoie de cleme de prindere a firului in pamant pentru instalare.

Serviciul de instalare include urmatoarele operatiuni:

  • Montaj de fir perimetral ingropat cu aparatura specializata;
  • Conectare fir perimetral si cablu de ghidaj;
  • Instalare statie de incarcare;
  • Programare AUTOMWER si configurare in functie de gradina;
  • Update de software Automower;
  • Conectare cu aplicatia mobila;
  • Activare sistem antifurt.

Desi nu recomandam montajul cu fir la suprafata datorita problemelor care pot aparea si imposibilitatea de a fi realizata scarificarea, operatiune esentiala pentru sanatatea si aspectul general al gazonului, va punem la dispozitie urmatorul ghid de instalare, daca totusi doriti sa va instalati dumneavoastra robotul de tuns gazonul.

 

Cum se instalează maşina robotizată Husqvarna de tuns gazon

Deţinerea unei maşini Husqvarna Automower® conferă uşurinţă în utilizare, care se simte instantaneu, iar procesul de instalare a fost simplificat. Acesta este un ghid care dovedeşte cât de ușoară este instalarea unei maşini robotizate de tuns gazon de la Husqvarna. 

Începeţi prin a vă examina vizual gazonul. Pentru a minimiza riscul de blocare sau deteriorare a utilajului, iarba trebuie curăţată de toate pietrele, crengile, uneltele, jucăriile şi alte obstacole asemănătoare. De asemenea, dacă iarba este mai lungă de zece centimetri, vi se recomandă să o mai tundeţi o dată cu o maşină normală pentru tuns.

 

 

1. Amplasarea staţiei de încărcare

Așezați staţia de încărcare pe teren plan, în mijlocul zonei de tăiere, cu spaţiu de jur împrejur. Asiguraţi-vă că staţia este protejată împotriva luminii solare, că nu se află în raza de acţiune a aspersoarelor şi aveți aproape o priză electrică.

 

2. Încărcaţi bateria

După ce s-a instalat staţia de încărcare, este timpul să încărcaţi maşina robotizată de tuns gazonul. Aşezaţi maşina robotizată în staţia de încărcare şi treceţi la următorul pas. Încărcarea unei baterii descărcate durează 80 - 100 minute.

 

3. Instalați cablul de delimitare

Cablul de delimitare se dispune de-a lungul marginilor gazonului, pentru a defini zona de tundere. Doar fixaţi-l pe sol, cu ajutorul cuielor speciale incluse în pachet, iar maşina robotizată de tuns gazonul va şti exact unde să facă virajele. Amplasaţi „insule” de cablu în jurul straturilor de flori şi al tufelor, pentru a vă asigura că maşina de tuns nu va intra în acestea.

 

4. Instalați cablul de ghidare

Scopul cablului de ghidare este de a conduce dispozitivul Husqvarna Automower® înapoi la stația de încărcare, atunci când este necesar. Conectați un capăt la staţie și aşezaţi cablul drept în direcţia celei mai îndepărtate părţi a grădinii dvs. astfel încât mașina robotizată să o poată găsi cu ușurință. Celălalt capăt este atașat la cablul de delimitare, unde acestea se intersectează. Atât cablul de delimitare, cât şi cel de ghidare sunt apoi conectate la stația de încărcare.
 

5. Relaxare

Porniţi utilajul Husqvarna Automower®, selectaţi codul dvs. PIN din patru cifre, reglaţi înălţimea de tăiere şi setaţi orele de lucru. Asta-i tot! Maşina robotizată de tuns gazonul se va încărca până când este pregătită să pornească - moment în care aţi tuns gazonul în mod oficial pentru ultima dată.